Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziemniaczane farszynki"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3210
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 319
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3210
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 319
Składniki
Ziemniaki obieram, gotuję do miękkości i ubijam. Mięso gotuję z włoszczyzną. Odcedzam je i kroję w kosteczkę. Ziemniaki oraz mięso najlepiej przygotować dzień wcześniej.
Do ziemniaków wbijam jajka, dodaję mąkę i sól. Zagniatam, aż uzyskam gładkie ciasto. Dzielę je na 8 części, każdą rozwałkowuję na prostokąt (10 x 15 cm).
Robię farsz: cebulę kroję w kosteczkę, szklę wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Jajko i szczypiorek siekam. Wszystko to mieszam z mięsem, doprawiam solą i pieprzem, napełniam nim płaty ciasta. Zwijam je do krótszego boku i zlepiam brzegi. Smażę na oleju na złoto.Źródło: Kobieta i życie