Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziemniaczana zapiekanka"
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 274
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 476
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 69
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 274
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 476
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 69
Składniki
1Ziemniaki oraz marchewki obierz, włóż do lekko posolonej wody. Ugotuj na półtwardo. Potem warzywa odcedź, pokrój w grubsze plasterki. Papryki oczyść z pestek, strąki pokrój w paski. Cebulę oraz czosnek obierz i posiekaj.
2Wszystkie przygotowane wcześniej warzywa wymieszaj. Przypraw solą, pieprzem oraz ziołami. Polej oliwą, przełóż do formy. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190 st. C. Piecz 35-40 minut. Jeśli chcesz, 15 minut przed końcem posyp warzywa startym żółtym serem.Źródło: Naj