Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trafiłam na to ciasto w internecie i zrobiłam swoje.Ciekawie i nietypowo wygląda na stole:)
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 179
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1062
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 59
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 179
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1062
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 59
Składniki
Rozkruszyć ciastka(np w malakserze lub tłuczkiem przez folię)
Zmiksować mleko z 2 łyżkami serka i bananem i zmieszać z pokruszonymi ciastkami.Masa będzie bardzo gęsta,ziemista i taka ma być.
Krem:ubić kremówkę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym,następnie dodać 100 g serka i krótko zmiksować.
Na dno naczynia kłaść połowę masy ciasteczkowej a na to połowę kremu.Następnie na krem delikatnie kłaść drugą połowę masy ciasteczkowej(najlepiej kawałkami by nie wydusić kremu,bo masa jest gęsta) a na końcu resztę kremu dokładnie rozsmarować na powierzchni.
Wierzch posypać dokładnie kakao,tak by zakryć cały krem,a potem można dodatkowo posypać gotową posypką czekoladową.Włożyć na noc do lodówki.Po wyjęciu udekorować "dżdżownicami",smacznego:)