Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiają go dzieci... (dorośli też) ;-0
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 66
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 84
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 66
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 84
Składniki
Umyć owoce, osuszyć i usunąć szypułki z agrestu. Jabłko obrać, przekroić na pół, usunąć pestki i pokroić na cienkie słupki. Obrać kiwi, pokroić na ćwiartki, a następnie poprzek na plasterki.
Zagotować sok z cytryna, sok jabłkowy i cukier. Laskę cynamonu oraz owoce wymieszać. Potem trochę zmniejszyć ogień.
Wymieszać na gładką masę trochę płynu z garnka z mąką ziemniaczaną i zagęścić tym mieszankę owoców. Gotować na niewielkim ogniu przez kilka minut bez przykrycia, a potem wyjąć laskę cynamonu.
Zielony kisiel wlać do salaterek i odstawić na co najmniej 3 godziny do lodówki.
WSKAZÓWKA: Jest dobrym dodatkiem do: -gofrów z makiem; -gofrów z orzechami włoskimi; - gofrów śmietankowych.