Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zielona sałatka z chrupiącym bekonem"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 224
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 224
Składniki
Zieloną fasolkę oraz bób przebierz, opłucz, osącz. Ugotuj w posolonej wodzie. Pestki zrumień na suchej patelni, wystudź. Plasterki bekonu potnij na kawałki, wysmaż na chrupko na suchej patelni. Endywię opłucz, osusz, listki porwij na mniejsze kawałki.
Fasolkę z puszki osącz. Ugotowane warzywa odcedź, wystudź. Bób, zieloną i białą fasolkę oraz sałatę wymieszaj w salaterce z bekonem i pestkami.
Ocet utrzyj z solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Dodaj oliwę oraz musztardę. Ubij trzepaczką na jednolity sos. Polej nim w salaterce. Sałatkę dobrze wymieszaj.Źródło: Tina