Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zielona sałatka z awokado, winogronami i orzechami"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 84
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 109
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 104
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 829
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 348
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 84
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 109
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 104
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 829
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 348
Składniki
Umyj i osusz rukolę. Winogrona umyj, osusz i pokrój na połówki.
Obierz cebule i pokrój na cienkie pióra. Awokado obierz, przekrój na pół, wyjmij pestkę. Pokrój w równą kostkę. Skrop sokiem z cytryny.
Orzechy obierz ze skórki i podpraż na rozgrzanej patelni.
Wymieszaj dokładnie na sos. Przełóż do miski sałatę, awokado, cebulę. Po wierzchu posyp orzechami. Polej sosem, dokładnie wymieszaj. Przypraw solą i pieprzem.
Jak sprawdzić, że awokado jest dojrzałe, ale nie przejrzałe? Naciśnij delikatnie skórkę – jeśli po naciśnięciu wróci do poprzedniego kształtu – jest dobre.Źródło: Olivia