Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zebra z oranżadą"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 73
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 149
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 73
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 149
Składniki
1Ubij jajka z cukrem, dodaj olej, oranżadę oraz mąkę z proszkiem. Podziel ciasto na dwie części. Jedną wymieszaj z kakao. 2Do natłuszczonej, posypanej bułką okrągłej formy wlewaj na przemian obie masy. Piecz ciasto 40 min w temp. 180°C.
Porcje 15 Przygot. 40 min Cena 1,10 zł Kalorie 229 kcal
<strong>Karolina Kośla z Potworów</strong>Źródło: Takie jest życie