Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden ze sposobów na wykorzystanie białek
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 54
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 174
Mam dziś dla Państwa super pomysł na szybkie słodkości na przykład do kawy z...
Odsłon: 148
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 423
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 54
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 174
Mam dziś dla Państwa super pomysł na szybkie słodkości na przykład do kawy z...
Odsłon: 148
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 423
Składniki
Masło rozpuszczamy i studzimy. Białka ubijamy ze szczyptą soli, pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier nadal miksując. Mąkę przesiewany wraz z proszkiem do pieczenia i partiami dosypujemy do białek mieszając delikatnie łyżką. Gdy mamy wymieszane białka z mąką wolnym strumieniem wlewamy ostudzone masło i mieszamy.
Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dosypujemy 4 łyżki kakao a do drugiej 4 łyżki mąki. Tortownice wykładamy papierem do pieczenia i na zmianę łyżką nakładamy ciasto raz jasne a raz ciemne. Ciasto pieczemy w 180C około 50min.