Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 214
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8946
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 148
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 299
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 214
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8946
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 148
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 299
Składniki
Białka w temperaturze pokojowej ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Dodać cukier puder i zmiksować z białkami. Zmniejszyć obroty miksera do minimum i stopniowo wsypywać przesianą mąką wraz z proszkiem do pieczenia. Na koniec wlać rozpuszczone masło i krótko zmiksować. Ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać kakao a do drugiej 2 łyżki mąki. Każdą masę wymieszać za pomocą łyżki do połączenia się składników. Ciasto przelać do małej keksówki przełożonej papierem do pieczenia. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy przez ok. 45 minut lub do tzw. suchego patyczka. Do rondelka przełożyć połamaną czekoladę, olej i mleko, Rozpuścić i polać po upieczonym cieście. Odłożyć do zastygnięcia polewy. Smacznego!