ZEBRA

ZEBRA
> > 6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: nowalijka
Pyszniutkie

Składniki

Przygotowanie

  1. Cukier utrzeć z żółtkami, następnie dodawać mąkę, śmietanę, olej proszek do pieczenie, białka, mieszając dokładnie dać ocet mieszając.

  2. Rozdzielić na 2 części, do jednej dać kakaa, a do drugiej mąkę.

  3. Lać na blachę wysmarowaną tłuszczem, najpierw łyżkę wzdłuż jasnego potem łyżkę ciemnego i tak na przemian.

  4. Piec 45 minut w 170 stopniach w termoobiegu. Sprawdzić zapałką.

  5. Smacznego!

Komentarze do przepisu (4)

Pyreczka 13 grudnia 2010
Mam pytanie,jaka to jest mala śmietana?
nowalijka 14 grudnia 2010
200 gram
bella145 16 grudnia 2010
ja nigdy do zebry nie dodawałam śmietany, raczej wodę mineralną i to gazowaną, ale ten przepis też sprawdzę.... Czytaj całość »
ja nigdy do zebry nie dodawałam śmietany, raczej wodę mineralną i to gazowaną, ale ten przepis też sprawdzę. Właśnie jaka mała śmietana?
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki