Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne,proste ciasto .Z polewą czekoladową zdecydowanie lepsze .Im więcej cierpliwości okażecie przy naprzemiennym nakładaniu jasnego i ciemnego ciasta tym piękniejszy wzór zebry.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić na jasną masę dodając stopniowo cukier .Następnie dodać po kolei żółtka i ubijać do połączenia masy jajecznej .Teraz małym strumyczkiem wlewamy olej i miksujemy na wolnych obrotach miksera . Następnie dodajemy partiami wodę ,ubijamy . Mąkę przesiewamy z proszkiem i dodajemy do masy w trzech częściach mieszając całość mikserem .Masę dzielimy na dwie części ,do jednej dodajemy kakao i mieszamy ,do drugiej 2 łyżki mąki i mieszamy .
Do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą wlewamy na przemian na środek po dwie łyżki jasnej masy ,dwie ciemnej ,aż do wyczerpania całości. Pieczemy w 180 stopniach około 45 minut .Dekorujemy dowolnie.