Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i zaskakujące ciasto .
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 79
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 300
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 79
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 300
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 st.C. Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia Jajka ubić z solą i ksylitolem do jasności i puszystości (potrwa to kilka minut). Nie przerywając miksowania, wlać mleko i oliwę. Na koniec wsypać obydwie mąki, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia. Całość wymieszać przy pomocy szpatułki tylko do połączenia składników. Masę przelać do przygotowanej tortownicy. Na wierzch równomiernie wyłożyć maliny, które uprzednio ugnieść przy pomocy walka (rozdrabniamy je). Ciasto piec w 180 st.C przez około 25 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć i wystudzić. Krem twarogowy: twaróg zmielić kilkukrotnie na gładko, następnie wymieszać z syropem klonowym i ekstraktem z wanilii. Jeśli w kremie będą jeszcze grudki twarogu, należy całość dodatkowo zblendować. Ostudzone ciasto udekorować kremem (polecam przez rękaw cukierniczy z ozdobną końcówką). Krem posypać startą gorzką czekoladą. Ciasto przechowywać w lodówce. Smacznego!