Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zawijaniec z orzechami"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Składniki
Zagnieć ciasto, uformuj kulę, posmaruj olejem, zostaw na 20 minut. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce, wymieszaj z cukrem, rodzynkami, orzechami i cynamonem.
Na stolnicy połóż ścierkę, posyp mąką, rozwałkuj ciasto, posmaruj stopionym masłem, posyp bułką tartą, wyłóż nadzienie, zwiń w roladę za pomocą ścierki. Piecz 25 minut w temp. 200° C, posyp cukrem pudrem.
Czas: około 60 minutŹródło: Dobry Tydzień