Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zasmażana kapustka"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 204
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 177
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 204
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 177
Składniki
Pieczarki oczyść, opłucz, pokrój w plasterki. Kapustę przepłucz, odciśnij nadmiar soku, lekko posiekaj. Włóż do rondla i zalej taką ilością wody, aby była całkowicie przykryta. Gotuj 30 minut z dodatkiem kilku ziaren ziela i 2 liści laurowych.
Na patelni rozgrzej połowę masła. Wrzuć posiekane w plasterki pieczarki, zesmaż na złotobrązowy kolor. Przełóż do gotującej się kapusty. Na tej samej patelni rozgrzej resztę masła.
Rozgrzane masło oprósz mąką, przygotuj rumianą zasmażkę. Dodaj ją do kapusty razem z koncentratem pomidorowym. Przypraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Duś całość jeszcze 2-3 minuty.Źródło: Świat kobiety