Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekany deser brzoskwiniowy"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Składniki
Brzoskwinie umyj, pokrój na plastry. Jajka ubij z cukrem i solą na jasną, puszystą masę. Nadal miksując dodawaj stopniowo przesianą mąkę, powoli wlewaj mleko, a następnie śmietanę. Mieszaj, aż ciasto będzie gęste i gładkie.
Ceramiczne foremki posmaruj masłem, nałóż ciasto, na wierzchu ułóż brzoskwinie. Piecz 25 minut w 180oC. Posyp przesianym cukrem pudrem. Podawaj na ciepło ozdobione listkiem mięty.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień