Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka z fasolką szparagową"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1757
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1757
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Ziemniaki i fasolkę ugotuj w oddzielnych garnkach. 2. Cebulę posiekaj i zeszklij na oliwie. Po chwili dodaj mięso mielone. Gdy się podsmaży, zalej je przecierem pomidorowym wymieszanym z drobno pokrojoną czuszką, solą, pieprzem i cukrem.
W naczyniu żaroodpornym ułóż przekrojone na pół ziemniaki, fasolkę i mięso z cebulką w sosie. Przykryj całość plastrami cukinii oraz bakłażana i skrop oliwą.
Wstaw zapiekankę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz około 10 minut.
<strong>Przepis nadesłała: Agata Bobowik</strong>Źródło: Kurier TV