Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka ryżowa z mozzarellą"
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 194
Hop , siup i jest - słodkie , aromatyczne , przepyszne i syte Carrot Muboora...
Odsłon: 29
Przeszło rok zastanawiania się nad kupnem wolnowaru, z czystym sumieniem mogę...
Odsłon: 31
Dzisiaj serniczek na zimno , prosty w przygotowaniu i smaczny a na dodatek be...
Odsłon: 130
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 1500
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 194
Hop , siup i jest - słodkie , aromatyczne , przepyszne i syte Carrot Muboora...
Odsłon: 29
Przeszło rok zastanawiania się nad kupnem wolnowaru, z czystym sumieniem mogę...
Odsłon: 31
Dzisiaj serniczek na zimno , prosty w przygotowaniu i smaczny a na dodatek be...
Odsłon: 130
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 1500
Składniki
Cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę, a pomidory i mozzarellę pokrój w plasterki.
Na 2 łyżkach masła zeszklij cebulę i czosnek.
Ryż ugotuj w osolonym wrzątku. Gdy przestygnie, dodaj do niego jogurt, podsmażone warzywa, sól i pieprz.
Masę wymieszaj z jajkami i przełóż do żaroodpornej formy, wysmarowanej resztą masła. Na ryżu ułóż plastry pomidorów i mozzarelli oraz gałązki tymianku.
Tak przygotowaną potrawę włóż do piekarnika rozgrzanego do 190°C i piecz ok. 15 minut.
Czas: 60 min. 1 porcja = 330 kcalŹródło: Kurier TV