Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka ryżowa z kukurydzą"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 303
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 15
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 303
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 15
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
Ryż ugotuj, cebulę i paprykę posiekaj, filety kurczaka pokrój w kostkę, a pieczarki i ogórka w plastry. Ser zetrzyj na tarce.
Cebulę zeszklij na oleju. Następnie dołóż pokrojone mięso i posyp je przyprawą gyros.
Dorzuć pieczarki i smaż do czasu, aż zmiękną.
W brytfance ułóż ryż, mięso z cebulą i pieczarkami, paprykę, ogórki, kukurydzę oraz ser.
Piecz zapiekankę około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
50 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 340Źródło: Super TV