Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka kartoflana"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Ziemniaki wyszoruj starannie pod bieżącą wodą, zalej osolonym wrzątkiem. Gotuj 12- -15 minut. Odlej, przestudź, pokrój na połówki lub w plastry. Formę posmaruj masłem. Rozkładaj ziemniaki, przesypując je posiekanym czosnkiem, solą, pieprzem i rozmarynem.
Żółty ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach, posyp wierzch zapiekanki. Wstaw do piekarnika i piecz ok. 15 min w 200 st. Wyjmij, polej śmietaną doprawioną solą oraz pieprzem. Posyp umytą i posiekaną natką lub trybulą.
porcje, czas ok. 45 min; porcja – 340 kcal, cena 3 zł.Źródło: Świat kobiety