Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekane ziemniaki z sosem tzatziki"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Składniki
Ziemniaki wyszoruj, zawiń w folię aluminiową i piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez godzinę. Kormiszony pokrój w półplasterki. Cebulę drobno posiekaj i sparz. Następnie dodaj do korniszonów i wymieszaj.
Szynkę pokrój w cienkie paseczki i również dodaj do korniszonów. Pomidory pokrój na ćwiartki, usuń gniazda nasienne, a miąższ potnij w kosteczkę. Dodaj do pozostałych składników. Wymieszaj z jogurtem i przyprawami.
Ziemniaki wyjmij z folii i odstaw do wystudzenia. Na stępnie natnij je na krzyż, lekko rozsuń, napełnij sałatką. Ogórek zetrzyj na tarce, połącz z jogurtem, przyprawą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Odstaw na 30 minut do lodówki. Podawaj alternatywnie zamiast sałatki.Źródło: Na żywo