Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekane rzodkiewki"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6055
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 142
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 307
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6055
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 142
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 307
Składniki
Rzodkiewki oczyść, umyj starannie bod bieżącą wodą, pozbaw ogonków i korzonków.Bulion (może być z kostki) zagotuj w rondelku, połącz z kremówką. Na patelni rozpuść masło, posyp mąką. Przygotuj rumianą zasmażkę. Dodaj do bulionu. Dopraw solą oraz pieprzem.
Powstały sos zdejmij z ognia, dodaj połowę startego żółtego sera, wymieszaj. Szynkę pokrój w plasterki. Zwiń w ruloniki. Rzodkiewki przekrój na połówki.
Przygotowany sos wlej do żaroodpornego naczynia. Powkładaj połówki rzodkiewek i szynkowe ruloniki. Całość posyp resztą sera, wstaw do piekarnika. Zapiekaj 20-25 min w temp. 200 st. Dekoruj natką.
porcji, czas ok. 60 min; porcja – 220 kcal, cena 2,80 złŹródło: Świat kobiety