Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekane papryki z soją"
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 126
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 923
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 72
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 126
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 923
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 72
Składniki
Płatki owsiane opłucz w zimnej wodzie i odsącz na sitku. Ugotuj ziarna soi. Ubij jajko w misie z mlekiem, dodaj ugotowaną soję, startą marchew, drobno pokrojoną cebulę, kukurydzę, starty ser i przyprawę warzywną.
Mieszankę zagęść płatkami owsianymi, wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Oczyść papryki, odetnij czubki i wytnij gniazdo nasienne. Nafaszeruj je mieszanką i włóż do wysmarowanej tłuszczem brytfanny. Faszerowane papryki zalej pomidorowym purée i piecz przez około 35 minut w temperaturze 180 st. C. Możesz podlać papryki wodą. Podawaj ze smażonymi ziemniakami.
Czas przygotowania: 55 minut 450 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień