Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To zapiekane naleśniki z serem, które w waniliowej zalewie smakują wręcz wybornie.
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 673
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2137
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1438
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 169
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 582
Szybka i smaczna
Odsłon: 9406
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 673
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2137
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1438
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 169
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 582
Szybka i smaczna
Odsłon: 9406
Składniki
Do miski wrzucamy wszystkie składniki. Miksujemy dokładnie aby nie było grudek. Smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni, wcześniej nalewamy na nią łyżeczkę oliwy. Składniki na masę serową blendujemy blenderem, (kto nie posiada blendera to rozgniata wszystko widelcem około 2 minut). Naleśniki faszerujemy serem, zawijamy w rulonik, a następnie układamy je w naczyniu żaroodpornym lub foremce (ja mam dość małe naczynie, więc każdego naleśnika przecięłam na pół).
Najpierw ubijamy lekko śmietankę, później dodajemy jajka, miksujemy chwilkę razem ze śmietaną i cukrem oraz miodem do połączenia składników, zalewamy naleśniki. Piec około 22-25 minut w temperaturze 180ºC. Smacznego!