Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 250
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 250
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
Ziemniaki obierz, grubo zetrzyj. Masę ziemniaczaną odciśnij. Wbij do niej jajko i dosyp mąkę. Cebulę obierz, posiekaj, dodaj do ciasta na placki. Dosyp także posiekane zioła. Całość przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
Na patelni rozgrzewaj po ok. 2 łyżki oleju. Kładź małe porcje ciasta ziemniaczanego. Formuj owalne placki. Smaż je na rumiano z obu stron.
Pomidory pokrój w plasterki. Żółty ser zetrzyj. Placki oraz plasterki pomidorów ułóż na przemiennie w formie. Posyp startym serem oraz ziołami prowansalskimi.
Zapiekaj ok. 15 minut w temp. 180 st. Udekoruj majerankiem.Źródło: Tina