Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser,lekki,aromatyczny,bardzo smaczny:)
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4760
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 935
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 211
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4760
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 935
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 211
Składniki
Przygotować wodę z przyprawami..cynamon,cukier puder,cukier waniliowy ,skórka z cytryny ,anyżek. Gruszki obrać podzielić na ćwiartki i skropić sokiem z cytryny. Żółtka utrzeć na puch z cukrem. Na gotującą wodę wrzucić gruszki i gotować 10min.
Ugotowane gruszki wyjąć do naczynia żaroodpornego,dobrze odsączyć z kompotu.
W rondelku zagotować 3/4 szkl.kompotu,wlać rozpuszczoną mąkę ziemniaczaną i zagotować. Zdjąć z ognia ,wlać żółtka i wymieszać. Masę wylać na gruszki i dać do nagrzanego piekarnika 180st góra-dół i piec do złotego koloru.
Zapieczone gruszki podzielić na porcje,posypać startą czekoladą i posiekanymi orzechami. Na spodzie wytworzy się sok,którym można polać deser.
Smacznego życzę!