Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekane dyniowe łódeczki"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 66
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 272
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 254
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 66
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 272
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 254
Składniki
ok. 60 minut
Dynię dokładnie umyć, przekroić wzdłuż na pół i oczyścić z pestek oraz włókien. Czerwoną cebulę obrać, pokroić w piórka. Czosnek obrać, drobno posiekać.
Papryczkę chili umyć, oczyścić z pestek, drobno pokroić. Rozmaryn opłukać, oderwać igiełki od gałązek, posiekać je.
Połówki dyni ułożyć na blasze (przeciętą stroną do góry). Posypać solą oraz przygotowanymi wcześniej składnikami (cebula, czosnek, chili, rozmaryn). Skropić oliwą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec ok. 45 minut. Danie od razu podawać. Udekorować gałązką rozmarynu.Źródło: Życie na gorąco