Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekane bataty z boczkiem i mozarellą"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 317
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 280
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 317
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 280
Składniki
Bataty obierz ze skórki, przekrój wzdłuż na pół i ugotuj. Po odlaniu i ostudzeniu wydrąż z nich środki.
Boczek podsmaż z obu stron, po czym zdejmij z patelni, a na wytopiony z nich tłuszcz wrzuć miąższ batatów oraz posiekany czosnek. Dopraw solą, pieprzem i papryką.
Ułóż na batatach boczek, resztę farszu oraz plastry mozzarelli. Wierzch posyp ziołami.
Danie upiecz w piekarniku.Źródło: Telemax