Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekana soczewica"
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 23
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1824
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 397
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1753
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 23
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1824
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 397
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1753
Składniki
Cebulę przekrój na pół. Soczewicę opłucz, zalej wodą tak, by ją przykryła. Dodaj pół cebuli i listek laurowy, gotuj 20 min.
Salami pokrój. Natkę posiekaj. Resztę cebuli posiekaj, zeszklij na oleju. Soczewicę odcedź, dodaj salami, natkę i cebulę, połącz, przypraw.
Masę ułóż w formie do zapiekania, przykryj plasterkami (cienkimi) boczku. Zapiekaj 20 minut w temp. 180°C.
<strong>Przepis przysłała Zofia Kubala z Jaworza Górnego.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie