Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zakręcony śmietanowiec z bananami"
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 13
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5454
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 304
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28018
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 13
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5454
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 304
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28018
Składniki
Jajka wybijamy do miski, dodajemy cukier, torebkę cukru waniliowego i ubijamy aż powstanie puszysta masa. Stopniowo dodajemy przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy. Doprawiamy szczyptą soli.
Masę rozprowadzamy na wyłożonej papierem do pieczenia płaskiej blasze, aby powstał prostokąt. Pieczemy przez ok. 12 minut w temperaturze 200oC. Na wilgotną ściereczkę przekładamy biszkopt i zwijamy. Zostawiamy do ostygnięcia na ok. 30 minut.
Śmietankę przelewamy do miski i ubijamy. Gdy zacznie gęstnieć, dodajemy cukier puder i dalej ubijamy. Schładzamy. Rozwijamy biszkopt i wykładamy na niego bitą śmietanę.
Obrane banany kroimy na pół i układamy na śmietanie. Zwijamy. Ciasto dekorujemy rozpuszczoną czekoladą i bananami.
Czas przygotowania 65 minut. Cena porcji ok. 1,50 złŹródło: Rewia