Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz zachwycić swoich domowników ? Zaserwuj im zakręcone pączki !
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 274
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 476
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 69
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 274
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 476
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 69
Składniki
Rozpuść masło, dodaj mleko, łyżkę cukru, drożdże i jajko. Odstawiamy na 15 minut.
Do mąki dodajemy składniki z pkt. 1 zaczyn powinien zacząć pracować. Wyrabiamy ciasto - ręcznie albo w mikserze. Odstawiamy do wyrośnięcia. Ciasto dzielimy na małe kulki i znowu damy im wyrosnąć ok 30 minut,
Następnie formujemy wałeczki, które zakręcamy w zawijańce. Dajemy im jeszcze chwile urosnąć i smażymy jak pączki w gorącym oleju. Można je obtoczyć w cukrze lub posypać cukrem pudrem. Smacznego !