Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 961
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20976
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 961
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20976
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skórki.
Z białka jednego jajka wycinamy uszy zajączków. Małym nożykiem nacinamy górę pozostałych pięciu jajek. Delikatnie umieszczamy w nacięciach uszka. Wykałaczką robimy po kilka dziurek w środku jajek.
Z ziela angielskiego robimy oczy, z grochu nosy. W dziurki w jajkach wkładamy pocięty szczypiorek, by uzyskać wąsy.
Zajączki układamy na sałacie, dekorujemy listkami bazylii.
<strong>Przepis nadesłała Alina Waliczek</strong>Źródło: Rewia