Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry, bardzo słodki i ładnie prezentujący się po pokrojeniu na kawałki.
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1748
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 40
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1590
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1748
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 40
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1590
Składniki
Wszystkie składniki na masę serową należy dokładnie wymieszać ze sobą przy pomocy miksera ustawionego na najniższe obroty. Warto użyć sera w wiaderku, którego nie trzeba mielić dodatkowo. Zwykły rodzaj sera wymagać będzie 2-3 zmieleń w maszynce do mięsa, czyli poświecenia większej ilości czasu. Już po wykonaniu masy serowej można przygotować formę. Wyłożyć ją papierem, posmarować masłem i oprószyć bułką tartą. Piekarnik nagrzać do 180 st. Celsjusza.
Przygotowaną czekoladę połamać na drobne kawałki i włożyć do miski, dodać masło i topić na parze dopóki czekolada nie rozpuści się całkowicie. Gdy do tego dojdzie w osobnej misce ubić ze sobą jajka oraz cukier. Kiedy masa będzie puszysta można dodać do niej czekoladowy sos, wymieszać, a następnie dodać mąkę i dokładnie wymieszać – łyżką albo mikserem. Wszystkie składniki powinny połączyć się w gładką masę.
Do przygotowanej wcześniej formy wlać 3/4 masy czekoladowej i rozsmarować po całej powierzchni formy. Na nią wylać całą masę serową i następnie resztę masy czekoladowej. Jest ona dość gęsta, więc można wykonać nią różne wzorki. Nożem lub łopatką można nakłuć ciasto w kilku miejscach, żeby wewnątrz masy serowej powstał marmurkowy wzorek. Włożyć do piekarnika na 40-45 minut. Ostudzić, a następnie podawać. Dla smaku można polać polewą czekoladową.