Z truskawkami

Z truskawkami
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Twistgirl
Znika w mig:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Ubijamy białka z cukrem,dodajemy żółtka, następnie masę mieszamy delikatnie z mąką i proszkiem do pieczenia. Pieczemy biszkopt w 180 stopniach przez 30-35min. Studzimy i przekrawamy na 2 krążki.

  2. Rozpuszczamy galaretkę wg przepisu i odstawiamy w chłodne miejsce. Truskawki myjemy i obieramy z ogonków.

  3. Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem,dodajemy żelatynę rozpuszczoną w ok. pół szklanki wrzątku, letni roztwór dodajemy,mieszamy i połowę masy śmietankowej wylewamy na 1krążek

  4. Przykrywamy 2krążkiem,dodajemy 2część śmietany, układamy na wierzch truskawki wedle gustu i zalewamy wszystko galaretką:) Do lodówki na minimum 2h i można kosztować! :D

  5. Ps. boki można udekorować wiórkami czekoladowymi dla dekoracji:)

Komentarze do przepisu (6)

Matematyczka 20 czerwca 2010
bajecznie wygląda i jestem przekonana że tak samo smakuje :-) wypróbuje na pewno
Mateusz15 21 czerwca 2010
Fajnie wygląda. Lubię takie lekkie ciasta z bitą śmietaną ;-)
wioleta333 21 czerwca 2010
super ciacho 5........
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki