Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wytrawny sorbet z buraczków"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 484
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 65
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 484
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 65
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Buraki oczyść, opłucz, ugotuj w osolonej wodzie z łyżką octu. Po ostudzeniu obierz, pokrój drobno, a potem zmiksuj na purée. Zagotuj 370 ml wody z cukrem. Po ostudzeniu połącz z buraczkami i resztą octu. Dopraw do smaku solą. Umieść w plastikowym pojemniku, zamrażaj kilka godzin.
Liście botwinki opłucz, osusz, rozłóż na talerzykach razem z pokrojonym serem. Skrop olejem, oprósz solą oraz pieprzem. Na sałatce umieść porcje sorbetu. Posyp posiekanymi pistacjami. Podawaj np. z serowymi czipsami.
Porcja – 150 kcal, cena 1,80 zł. 6 porcji czas ok. 45 min.Źródło: Świat kobiety