Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wytrawna sałatka z burakiem i oscypkiem"
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 76
Polecam.
Odsłon: 90
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 30
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 114
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 76
Polecam.
Odsłon: 90
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 30
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 114
Składniki
Buraki umyj, ale nie obieraj ich ze skóry. Owiń folią aluminiową i piecz w temperaturze 200 stopni do miękkości (ok. 45 minut). Sałatę i szpinak umyj, osusz i rozłóż na talerzu. Poczekaj, aż buraki ostygną, obierz je ze skórki i pokrój w talarki. Plasterki buraków rozłóż na sałacie. Oscypka pokrój w paski, ułóż na wierzchu.
Całość polej winegretem (sok z cytryny lub ocet połącz najpierw z musztardą, wymieszaj, dodaj oliwę, dopraw).
• 10 minut + czas pieczenia buraków • dla 4 osób • cena ok. 15 złŹródło: Show