Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wykwintny deser porzeczkowy"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 218
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8946
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 149
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 299
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 218
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8946
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 149
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 299
Składniki
Przygotuj panna cottę: żelatynę zalej kilkoma łyżkami wody. Mleko zagotuj z wanilią, cukrem i śmietanką. Dodaj żelatynę i wymieszaj. Gdy panna cotta stężeje, przelej ją do szklanek, po czym wstaw do lodówki. Zagotuj porzeczki z cukrem, aż zmiękną.
Żelatynę zalej kilkoma łyżkami zimnej wody i odstaw na 5 minut, po czym wlej ją do porzeczek. Wymieszaj do rozpuszczenia żelatyny. Wystudź, przecedź przez drobne sitko i rozlej powoli do szklanek na warstwę panna cotty. Odstaw do lodówki do zastygnięcia. Deser możesz ozdobić pestkami granatu lub świeżymi porzeczkami.
superporada:
Czerwone porzeczki pomagają zrzucić zbędne kilogramy: zawarte w nich pektyny nabierają objętości w żołądku, dając uczucie sytości.Źródło: Show