Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stosunkowo łatwe i bardzo smaczne ciasto. Serdecznie polecam.
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1182
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 51
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 308
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 84
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1182
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 51
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 308
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 84
Składniki
Dno foremki o wymiarach 24x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jajka i cukier ubić mikserem około 10 minut, aż zbieleją i podwoją objętość. Przed mąką dodać dwie łyżki przegotowanej, letniej wody. Następnie przesiać mąki, kakao i proszek do pieczenia. Wmieszać te składniki łopatką lub mikserem na małych obrotach. Ciasto przelać do foremki. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C około 40 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu przekroić na dwa blaty. Przygotować krem. Ugotować budyń razem z dwoma żółtkami. Przelać go do miseczki i nakryć folią spożywczą. Miękkie masło utrzeć mikserem. Dodawać do niego po łyżce wystudzonego budyniu. Pierwszy blat biszkoptu umieścić w foremce. Napączować go sokiem z puszki z brzoskwiniami. Następnie wyłożyć 2/3 kremu. Przykryć drugim biszkoptem i znów napączować sokiem z brzoskwiń. Wyłożyć resztę kremu. Na kremie poukładać pokrojone w ósemki brzoskwinie. Na koniec na wierzch wylać tężejące galaretki. Ciasto dać do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.