Wspaniały tort bezowy na każdą okację:)

Wspaniały tort bezowy na każdą okację:)
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
bardzo smaczny szybki w przygotowaniu

Składniki

  • tort bezowy duży
  • 1 litr śmietany 30% (ja używam ŁACIATĄ)
  • 5 śmietan-fix
  • ok. 5 łyżek cukru pudru
  • owoce

Przygotowanie

  1. Schłodzona śmietanę ubijamy z 5 łyżkami cukru pudru dodajemy śmietan-fix.

  2. 1/3 Ubitej na sztywno śmietany wykładamy na 1 krążek bezów. układamy na to maliny

  3. nakładamy kolejną warstwę bezów na to ponownie śmietanę i jagody

  4. nakładamy ostatnią warstwę bezów. Smarujemy tort dookoła śmietaną.

  5. dekorujemy według uznania ja użyłam jagody, maliny i brzoskwinie:P

  6. SMACZNEGO!!!!

Składniki
  • tort bezowy duży
  • 1 litr śmietany 30% (ja używam ŁACIATĄ)
  • 5 śmietan-fix
  • ok. 5 łyżek cukru pudru
  • owoce
Składniki