Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wołowina szpikowana marchewką"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 265
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 265
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Składniki
Mięso opłucz pod bieżącą wodą, dokładnie wytrzyj do sucha papierowym ręcznikiem. Natrzyj sokiem z cytryny oraz czosnkiem. Polej oliwą. Obficie oprósz solą, pieprzem, suszonymi ziołami i płatkami chili. Z mięsa uformuj zgrabną pieczeń, obwiąż ją bawełnianą nitką. Włóż na 2–3 godziny do lodówki.
Marchewki obierz, opłucz, pokrój w słupki. Wołowinę wyjmij z lodówki. Ostrym nożem o długim, cienkim ostrzu zrób nacięcia w mięsie. W otworki powtykaj marchewkę. Bulion połącz z winem. Mięso przełóż do brytfanki. Podlej połową bulionu z winem. Brytfankę z mięsem wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 220 st. i piecz 10 minut.
Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 180 st. i piecz jeszcze ok. 90 minut. Od czasu do czasu podlewaj mięso pozostałym bulionem z winem. Gotową pieczeń podawaj na gorąco, z dodatkiem jasnego sosu.Źródło: Tina