Włoskie rurki z kremem.

Włoskie rurki z kremem.
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Włoskie rurki z kremem zrobionym z bitej śmietany i serka mascarpone. Rurki takie jak z nad morza, przysmak z dzieciństwa.

Składniki

  • waflowe rurki 25 szt.
  • śmietana 36% 250 ml
  • serek mascarpone 25 dag
  • cukier puder 2 łyżki
  • cukier z wanilią 16 g

Przygotowanie

  1. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno mikserem. Podczas miksowania dodajemy cukier z wanilią i cukier puder. Gdy śmietana ładnie się ubije stopniowo dodajemy serek mascarpone nadal miksując. Miksujemy do połączenia się składników. Gotowym kremem napełniamy rękaw cukierniczy z dobraną końcówką i napełniamy waflowe rurki. Napełnione rurki wkładamy do pudełka i wkładamy do lodówki na 60 minut żeby krem zgęstniał.

    Smacznego !!!

Komentarze do przepisu (3)

fafiatko 25 stycznia
Wygladaja idealnie jak z czasow dziecinstwa!
bryssska 25 stycznia
Uwielbiam ;-D
Maudie 25 stycznia
Kocham!!!
Składniki
  • waflowe rurki 25 szt.
  • śmietana 36% 250 ml
  • serek mascarpone 25 dag
  • cukier puder 2 łyżki
  • cukier z wanilią 16 g
Składniki