Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Włoskie krasnale w czapeczkach"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 971
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 971
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem, szczyptą soli i cukrem waniliowym na puszystą masę. Stale ucierając, kolejno wbijaj jajka. Wsyp mąkę, orzechy oraz kawę. Dobrze wymieszaj łyżką, a potem zagnieć rękoma.
Blachy wyłóż papierem do pie czenia. Odrywaj porcje ciast wielkości dużego włoskiego orze cha. Formuj z nich stożki. Ciastka ustaw na przygotowanych blachach. Kolejno wstawiaj do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. Piecz po 10-15 minut. Wystudź.
Koniec każdej czapeczki zanurz w zielonym lukrze. Ew. dodatkowo udekoruj kolorową cukrową posypką. Odłóż do zastygnięcia.Źródło: Tina