Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Włoski placek ucierany"
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3149
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2796
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 33
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3149
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2796
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 33
Składniki
Jabłka obierz, oczyść, pokrój na kawałki. Skrop je sokiem cytrynowym. Masło utrzyj z 1/2 cukru i cukrem waniliowym. Wbij 3 jajka. Mąkę z proszkiem dodaj do ucieranej masy. Dolej śmietanę kremówkę. Wymieszaj ciasto mikserem.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj przygotowane ciasto. Rozłóż jabłka, wciśnij je w ciasto. Piecz 15 min w temp. 180 st.
Kwaśną śmietanę wymieszaj z resztą jajek, proszkiem budyniowym oraz pozostałym cukrem. Polej tym ciasto. Piecz je dalej 50 min. Na 15 min przed końcem wierzch posyp rodzynkami.Źródło: Tina