Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Włoski deser z kokosem i mandarynkami"
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 261
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 22
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 261
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 22
Składniki
Żółtka ubić z cukrem pudrem i waniliowym, dodawać porcjami śmietankę i mascarpone. Do dobrze ubitego kremu wsypać wiórki kokosowe, delikatnie wymieszać.
Mandarynki osączyć z syropu, pokroić. Wafelki rozkruszyć. Na warstwie kremu rozsypać wafelki, rozłożyć owoce, przykryć warstwą kremu, wierzch obsypać przesianym przez sitko kakao, schłodzić.
Z niewykorzystanych białek jaj można zrobić małe bezy. Ubić białka na sztywno z 1 szklanką drobnego cukru, wyciskać małe krążki, piec ok. 80 minut w temp. 100oC.
ok. 30 minutŹródło: Twoje Imperium