Wiśniowo kiwiowy sernik na zimno.

Wiśniowo kiwiowy sernik na zimno.
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Bardzo smaczny i prosty w zrobieniu deser, który osłodzi każde podniebienie.

Składniki

  • ser z wiaderka 250 ml
  • gataretka krystaliczna 1 szt.
  • galaretki wiśniowe 2 szt.
  • galaretka agrestowa 1 sz.
  • powidła z kiwi 300 ml
  • herbatniki do wyłożenia góry formy
  • Dodatkowo potrzebujemy:
  • foremka 23 x 4 x 6 cm
  • folia spożywcza do wyłożenia formy

Przygotowanie

  1. Wiśniowe galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzącej wody. W międzyczasie wykładamy folią spożywczą formę. Ostudzoną galaretkę wylewamy do wyłożonej folią formy i wstawiamy do lodówki żeby galaretka stężała. Następnie rozpuszczamy galaretkę krystaliczną w 250 ml wrzącej wody. Do miseczki wkładamy 250 ml (1 szklankę) serka z wiaderka. Do serka wlewamy ostudzoną galaretkę i miksujemy na wolnych obrotach do dokładnego wymieszania sera z galaretką. Masę serową wlewamy na stężałą galaretkę wiśniową. Formę wstawiamy ponownie do lodówki żeby stężała masa serowa. Podczas gdy forma jest w lodówce rozpuszczamy galaretkę agrestową w 250 ml wrzącej wodzie, powidła kiwiowe umieszczamy w miseczce i wlewamy do nich ostudzoną galaretkę agrestową, dokładnie całość mieszamy łyżką. Masę kiwiową wlewamy do formy i górę obkładamy warstwą z herbatników. Całość wstawiamy do lodówki na kolka godzin, najlepiej na noc. Po tym czasie możemy delektować się smacznym deserem.

    Smacznego !!!

Komentarze do przepisu (4)

Futka 16 maja
Cudowny i kolorowy serniczek <3
Docherro 16 maja
Wspaiały sernik,pycha:)
fafiatko 16 maja
Ale ladny wyszedl ! i za pewne smaczny!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ser z wiaderka 250 ml
  • gataretka krystaliczna 1 szt.
  • galaretki wiśniowe 2 szt.
  • galaretka agrestowa 1 sz.
  • powidła z kiwi 300 ml
  • herbatniki do wyłożenia góry formy
  • Dodatkowo potrzebujemy:
  • foremka 23 x 4 x 6 cm
  • folia spożywcza do wyłożenia formy
Składniki