Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wiśniowa pianka"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 251
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5405
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 251
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5405
Składniki
Wiśnie przebierz, umyj pod bieżąca wodą, wydryluj. Do rondla wlej sok winogronowy, dodaj cukier. Zagotuj i wrzuć wydrylowane owoce. Gotuj pod przykryciem 10 minut. Wyjmij wiśnie i schłodź je w lodówce.
Sok ostudź. Kawę rozpuść w 2 łyżeczkach wody. Białka ubij, żółtka utrzyj z cukrem pudrem. Stopniowo dodawaj sok. Słodką śmietankę ubij, dodaj cukier waniliowy i kawę.
Połącz delikatnie z masą żółtkową i ubitymi białkami. Wiśnie przełóż do pucharków, przykryj pianką.Źródło: Dobry Tydzień