Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wiśniowa drożdżówka"
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 126
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 923
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 72
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 126
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 923
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 72
Składniki
Drożdże rozetrzyj z odrobiną ciepłego mleka. Masło utrzyj z cukrem pudrem oraz szczyptą soli. Ciągle ucierając, dodaj jajko oraz żółtka. Dołóż drożdże. Wlej resztę mleka. Wsyp mąkę.
Zagnieć jednolite ciasto. Przykryj je czystą ściereczką i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce. Wiśnie wymieszaj z dżemem i likierem. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość, ponownie je zagnieć, rozwałkuj. Na placku rozsmaruj masę wiśniową. Ciasto zwiń.
Struclę przenieś na blachę przykrytą pergaminem. Wierzch ponacinaj w tzw. jodełkę. Posmaruj roztrzepanym jajkiem. Posyp grubym cukrem. Odstaw na 20 minut. Potem wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz ok. 40 minut.Źródło: Tina