Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wiosenna potrawka w śmietanie"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4707
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 870
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4707
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 870
Składniki
Kapustę oczyść, poszatkuj. Ziemniaki oraz marchewki obierz, opłucz. Ziemniaki pokrój w plasterki, a marchewki – w słupki. Fasolkę oraz dymki oczyść.
Strączki fasolki potnij na kawałki, a cebulki dymek razem ze szczypiorkiem pokrój w plasterki. W garnku zagotuj 3 szkl. wody. Wkrusz kostki bulionowe. Do bulionu włóż kapustę, ziemniaki, marchewkę oraz fasolkę. Gotuj 10 minut.
W tym czasie papryki rozetnij, oczyść, pokrój w paseczki. Wrzuć je razem z dymkami do garnka. Gotuj razem kolejne 10 minut.
Masło utrzyj z mąką. Dodaj trochę wywaru z gotujących się warzyw oraz śmietanę. Dobrze wymieszaj. Wlej do potrawki. Ciągle mieszając, ponownie zagotuj.
Potrawkę przypraw do smaku solą, pieprzem oraz odrobiną posiekanego świeżego tymianku.Źródło: Tina