Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Winny gulasz warzywny"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Przepis przysłała Karolina Kornacka z Opola
Warzywa umyj. Bakłażana, cukinie oraz papryki pokrój, oprósz solą, skrop oliwą. Posyp ziołami prowansalskimi i smaż kilka minut (najlepiej na patelni grillowej).
Drobno pokrój cebule, czosnek. W garnku rozgrzej oliwę, zeszklij przygotowane . Dodaj podsmażone warzywa. Wlej wino, wymieszaj, duś kilka minut. Dodaj pokrojone pomidory i przecier pomidorowy, duś ok. 20 minut. Udekoruj świeżym tymiankiem i bazylią.
<strong>Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 4, cena za porcję 3,90 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie