wilgotne ciastka kokosowe kokosanki

wilgotne ciastka kokosowe kokosanki
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Bardzo lubię kokos i w ciągu trzech dni dwa razy piekłam ciasteczka z dodatkiem tego pysznego orzecha. Ten przepis na kokosanki jest bardzo łatwy i bardzo szybki w wykonaniu. Kokosanki pieczemy tylko 15 minut. Polecam te ciasteczka szczególnie wielbicielom kokosu.

Składniki

  • 20 dkg wiórek kokosowych
  • 1/2 szklanka cukru
  • 4 białka
  • szczypta soli

Przygotowanie

  1. Białka oddzielamy od żółtek , ubijamy z dodatkiem szczypty soli. Pod koniec ubijania dosypujemy cukier i mieszamy z kokosem.
    Nastawiany piekarnik na 175 stopni
    Blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy margaryna, posypujemy mąką. Na tak przygotowaną blaszkę wykładamy za pomocą łyżki małe porcje masy białkowej. Pieczemy na zloty kolor ok 15 minut.
    Smacznego!

Komentarze do przepisu (5)

Futka 24 lutego 2016
Pyszności - uwielbiam kokosanki <3
zabecka 24 lutego 2016
Tez jestem fanka kokosu. Na pewno spróbuję ta wersje kokosków:)
Madison 26 lutego 2016
20 KG ? albo jedna literka za mało, albo za dużo :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 20 dkg wiórek kokosowych
  • 1/2 szklanka cukru
  • 4 białka
  • szczypta soli
Składniki