Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka serowa - inna niż wszystkie babki wielkanocne
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 899
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 204
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9311
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 899
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 204
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9311
Składniki
Jajka wyjęte wcześniej z lodówki zmiksuj z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli. Następnie dodaj miękkie masło i miksuj przez chwilę. Wsyp mleko w proszku i miksuj do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodaj ser i zmiksuj. Wlej olej, cały czas miksując. Odstaw mikser. Mąkę i proszek do pieczenia przesiej do miski ze zmiksowaną wcześniej masą, połącz za pomocą szpatułki. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia i przelej do niej ciasto. Piecz w temp. 160°C przez 40-50 min do suchego patyczka. Lukier: cukier puder rozetrzyj z gorącą wodą do uzyskania pożądanej konsystencji (dolewając więcej wody w razie potrzeby). Przestygnięte ciasto polej lukrem.